Food Lisbon Portugal Review Tips

Niet overslaan: de foodhall van Lissabon

Lissabon

Je leest het goed: er zijn meer foodhallen in de wereld dan in alleen ons landje. Wij hebben er namelijk laatst een ontdekt in de Portugese hoofdstad Lissabon en deze mag je zeker niet overslaan bij een bezoekje aan deze leuke stad.

Portugal

Je hebt ze wellicht voorbij zien komen: de Portugese plogs van onze week daar. Daar heb ik jullie al verteld over deze foodhall genaamd Time Out Market, Mercado da Ribeira. Eigenlijk schrijf ik nooit in het Nederlands, maar voor deze keer probeer ik het toch eens uit. Dus bij dezen de primeur; een Nederlandse blogpost van mijn hand.

Foodhall

Mercado da Ribeira vind je in de wijk Alfama, niet gek ver van de beroemde lift Elevador de Santa Justa. Je loopt van lift naar markt in ongeveer vijftien minuutjes.
Voorheen was dit een beroemde overdekte markt, tot het in 2010 een nieuwe eigenaar zocht. Wereldwijde keten Time Out zag zijn kans en toverde de markt om tot foodhall. Op het moment kun je je hongerige hart ophalen bij maar liefst vijfendertig tentjes die zich in de markt gevestigd hebben. Het loopt uiteen van Aziatisch eten tot heerlijke taartjes.
Naast eetkraampjes is er ook nog een klein winkeltje te vinden in het gebouw. Er is gratis toegang tot WiFi, zodat je je eten –voor verorbering- nog even live kunt delen op social media.

Eten

Wij hebben gegeten bij Marlene Vieira. Hier hebben ze lunch-, dinergerechten en toetjes. Aangezien wij hier rond lunchtijd waren kozen we voor een lunch-like gerecht. Heldhaftig als we zijn, kozen we een voor ons onbekend Portugees gerecht: Francesinha. Ik kan het best omschrijven als een tosti met tonijn en kaas, overgoten met een soort jus en garnalen on top. Het klinkt heel apart en het smaakte ook wat vreemd, maar het was wel goed te eten. We kregen wat lekkere groentechipjes on the side. Dus mocht je iets typisch Portugees willen en durven bestellen, probeer dit dan eens.

Taart

Als after-lunch zijn we blijven hangen bij Nós é Mais Bolos. Hier hebben we echt HEERLIJKE taart gegeten. Omdat we niet konden kiezen, kozen we allebei een andere taart. We namen de traditionele cheesecake en een merengue taart met rode vruchten. Echt overheerlijk. Het liefst had ik alles wat daar in de vitrine stond opgegeten, maar ja dat laat mijn geweten en broek niet toe.

Benieuwd geworden naar Mercado da Ribeira? Je vindt deze toffee plek op Av. 24 de Julho 49. Met de metro kom je er het snelst als je uitstapt bij halte Cais do Sodré, maar lopend vanaf het toeristische centrum is dus ook goed te doen.

IMG_5084

IMG_5068

IMG_5061

 

DSCF5382

IMG_5075

IMG_5079

DSCF5385

DSCF5387

DSCF5388
DSCF5389

IMG_5055

 

 

 

1 Comment

  1. I translated this page in German so I could read it. You should write about it in English too, because it’s too good not to write about this place.
    I will be in Lisbon next month and will totally visit this place. I’m happy I saw you post, thank you.
    Greetings from Germany

I'd love to hear from you.

%d bloggers like this: